Wspomagaj siły odpornościowe dostarczaj składników odżywczych :
Wit C, Wit A, Magnez, Wapń, Selen, Cynk, Mangan, Witamina B6.
Uwzględniaj w diecie te cuda natury:
zielone warzywa, ryż brązowy, ryby, świeże orzechy, ziarna sezamu, dyni, jaja, ryby, wątroba, cebula, produkty pełnoziarniste i zbożowe, warzywa strączkowe, kiełki, imbir, goździki, pełnoziarniste płatki zbożowe.
Warzywa z dużą ilością przeciwutleniaczy, o silnych właściwości antywirusowych, przeciwbakteryjnych.
Co osłabia Twoją odporność ?
cukier, alkohol, kofeina, stres, brak snu, antybiotyki
Co jeszcze możesz zrobić ?
Korzystaj z zabiegów refleksologii, ćwicz, idź do lasu, zwiedzaj okolice na rowerze, wysypiaj się, jedz regularnie i zdrowo, pamiętaj o piciu wody i prawidłowym oddechu.
żródło : ” Leczenie przez żywienie ” Vicki Edgson, Ian Marber